Приготуйте солодкий рай для дітей. Персики в сиропі на зиму

Легкі, ароматні, дуже ніжні та смачні. Ця закрутка є абсолютно нескладною. Дніпровська панорама пропонує персики в сиропі на зиму.

Ці персики стануть чудовим аналогом купленим консервованим. Їх можна використовувати для десертів, пиріжків, фруктових салатів. Перейдемо до  приготування.

Складові:

  • Персики - 1 кг
  • Сахар - 1 кг
  • Лимонная кислота - 0.5 чайн.л.

Спосіб приготування:

  1. Підготуйте потрібні інгредієнти. Персики бажано брати великі, стиглі, щоб кісточка відокремлювалася винятково легко. Плоди мають бути правильної форми, без дефектів. Недозрілі персики для консервування в сиропі не підійдуть, вони занадто щільні. Заздалегідь промийте з содою банки і кришки від них, простерилізуйте зручним для вас способом.
  2. Ретельно, але при цьому дуже акуратно та обережно промийте персики. Обдайте плоди окропом, а потім відразу крижаною водою, щоб можна було легко відокремити шкірку. Різкий перепад температури дозволить без особливих проблем видалити персикову шкірку. Поспішаючи, дуже делікатно зніміть за допомогою маленького гострого ножа з персиків шкірку.
  3. Самі плоди розріжте на половинки, видаляючи кісточку. Помістіть половинки персиків у заздалегідь підготовлені банки. Сильно не притискайте. Залийте персики в банках окропом, накрийте кришками. Дайте постояти кілька хвилин.
  4. Злити воду з персиків в каструлю. Додайте туди цукровий пісок і лимонну кислоту, доведіть, помішуючи, до кипіння. Цукор повинен повністю розчинитись.
  5. Залийте персики киплячим сиропом повторно. Закрутіть банки стерильними кришками. Переверніть їх догори дном, укутайте у щось тепле і тримайте так до повного охолодження. 

Смачного!

Нагадаємо, раніше ми писали, що без зайвих проблем. Малосольні помідори у пакеті. Рецепт.