Пригріє до +21 градуса. У Дніпрі вдарить справжнє тепло, відомі дати

Цього тижня мешканцям більшості областей України знову варто чекати дощів. Втім, окрім опадів синоптики прогнозують підвищення температури. Подекуди припече до +21 градуса. Чим дивуватиме погода упродовж 17 – 23 квітня, розповів синоптик Ігор Кібальчич, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на 24 телеканал.

За словами синоптика, черговий період дощової погоди варто очікувати мешканцям більшості областей. Кібальчич пояснює, що під впливом антициклону, який цього тижня буде над Середньою Азією та Казахстаном, в Україні активізуються південно-східні повітряні потоки.

До нас знову почнуть надходити теплі та вологі повітряні маси з Чорноморсько-Кавказького регіону. Як наслідок, відновиться дощова погода у більшості областей, місцями будуть грози та шквальний вітер. Тим часом температурний фон виявиться близьким до середніх багаторічних показників, хоча і спостерігатимуться певні коливання протягом усього тижня.

Прогноз погоди на тиждень

Кібальчич зазначає, що у понеділок, 17 квітня, на території України очікується мінлива хмарність. Невеликі, а подекуди навіть помірні дощі пройдуть тільки у західній частині України. На акваторії Азовського моря буде шторм.

Температура повітря вночі становитиме +3…+8 градусів, вдень +11…+16, у Криму +16…+21, – прогнозує синоптик.

У вівторок на Одещині, вдень також місцями у Криму та західних областях пройде невеликий дощ. Температура повітря вночі +3…+8, вдень +11…+16. Тим часом у південних областях та Криму до +20 градусів.

Кібальчич зазначає, що в середу, 19 квітня, атмосферні фронти з Чорного моря спричинять дощі у південних та західних областях. Вдень також опади поширяться на східні та центральні регіони. У Криму та Приазов'ї пролунають грози, місцями можливий град. Температура повітря вночі становитиме +4…+9, вдень +11…+16. Натомість у Криму та центральних областях до +18.

У четвер в Україні очікується хмарна та нестійка погода. Знову будуть опади. Вдень у Криму та більшості південних областей навіть сильні дощі. Лише на Півночі та Поліссі без істотних опадів.

Температура повітря вночі коливатиметься в межах +4…+9 градусів, вдень +12…+17, подекуди до +20,
– прогнозує синоптик.

За його словами, у п'ятницю дощова погода утримається у південних, центральних, східних, вдень також у західних областях. У північній частині та на Поліссі без опадів. Вночі також очікується до 9 градусів тепла, вдень – до 17.

У суботу, 22 квітня, дощова погода очікується у південних та східних областях. Натомість на решті території України під впливом молодого антициклону опадів не передбачається, - пише Кібальчич. - Вночі температура коливатиметься в межах +3…+8 градусів, вдень +12…+17.

У неділю майже на всій території України, за винятком Криму, нарешті очікується суха та малохмарна погода. Однак, вночі повітря охолоне до +2…+7 градусів. На щастя, вдень знову прогріється до +15...+20.

Нагадаємо, раніше ми писали: Одна квитанція замість двох. "Нафтогаз" пояснив, кому в Дніпрі приходитимуть оновлені рахунки за газ