Принципова, тактична, вимоглива до себе: у Дніпрі померла директорка Центру матері та дитини ім. Руднєва

15 серпня 2024 року зупинилось серце видатного лікаря, організатора охорони здоров’я, медичного директора нашої лікарні Чекан Марини Костянтинівні, передає Дніпровська порадниця з посиланням на повідомлення комунального некомерційного підприємства Центр матері та дитини ім. Руднєва у Фейсбуці.

Марина Костянтинівна Чекан у 1981 році закінчила Дніпропетровський медичний інститут за спеціальністю лікувальна справа. з 1981 по 1991 рік працювала лікарем-акушер-гінекологом в Дніпропетровській міській лікарні № 9, з 1991 по 1994 роки працювала лікарем-акушер-гінекологом в ТМО № 4, а з 1994 року в комунальному закладі «Дніпропетровська міська клінічна лікарня № 2» Дніпропетровської обласної ради» спочатку на посаді завідувача, лікаря-акушер-гінеколога гінекологічного відділення № 2, потім з 1996 року заступником головного лікаря з акушерсько-гінекологічної допомоги.

 

До цього часу була медичним директором комунального некомерційного підприємства «Міська багатопрофільна клінічна лікарня матері та дитини ім. проф. М.Ф. Руднєва» Дніпровської міської ради.

У повідомленні йдеться:

За час роботи проявила себе досвідченим керівником, що вміло та оперативно вирішувала лікувально-діагностичні та організаційні питання. Регулярно відвідувала лікарські конференції, виступала з доповідями на лікарняних та міських семінарах. За період роботи в нашому закладі впровадила в практику нові методи проведення оперативних втручань (малоінвазивні операції, лапароскопічні оперативні втручання в гінекології).

Принципова, тактична, вимоглива до себе та співробітників, ретельна. Мала вищу кваліфікаційну категорію з акушерства та гінекології та з організації і управління охороною здоров'я. До останніх хвилин свого життя Марина Костянтинівна робила все від неї залежне на благо пацієнтів та колективу лікарні.

Відомо, що у 2010 році була відзначена Почесною грамотою Міністерства охорони здоров′я України. В 2018 році була нагороджена Почесною грамотою Голови Дніпропетровської обласної ради.

Редакція Дніпровської порадниці висловлює щирі співчуття родині, близьким та колегам Марини Костянтинівни.

Також раніше ми писали Працює зі складними мінно-вибуховими пораненнями: лікарка-отоларинголог з Дніпра щодня робить складні операції (відео)