Як приготувати ідеальний грецький салат. Свіжий подих середземноморської кухні

Як приготувати неймовірний грецький салат. Хто не любить свіжий, хрусткий грецький салат? Це класичне поєднання овочів, сиру та оливкової олії освіжає в спекотний день і додає яскравих фарб будь-якому столу. Але як зробити цей салат ще смачнішим та цікавішим? Давайте разом розкриємо секрети приготування ідеального грецького салату! Про це повідомляє Дніпровська порадниця.

Секрети ідеального грецького салату:

Овочі: Вибирайте тільки свіжі овочі. Огірки та помідори повинні бути соковитими, а перець – солодким. Для особливого аромату додайте трохи червоної цибулі.
Сир: Фета – це класика, але ви можете експериментувати з іншими сирами, наприклад, козячим або бринзою.
Оливки: Чорні або зелені, з кісточкою або без – вибір за вами. Головне, щоб вони були якісними.
Оливкова олія: Використовуйте екстра-дівицю оливкову олію холодного віджиму. Саме вона додасть салату особливий аромат та смак.
Заправка: Традиційна заправка для грецького салату складається з оливкової олії, соку лимона, орегано, солі та перцю. Ви можете додати трохи меду для солодкості або діжонської гірчиці для пікантності.

Інгредієнти:

Огірки - 3 шт. великі.
Помідори черрі - 8 шт. (або 2 великі).
Перець болгарський - 1 шт. (половина червоного/половина жовтого).
Цибуля червона - 1/2 шт.
Фета - 120-150 г.
Маслини (без кісточки) - 10-15 шт.
Орегано - 1 ч.л. (з гіркою).

Для заправки:

Лимонний сік - 1 ст.л.
Часник натертий - 3 зубчики.
Сіль - 1 ч.л. (без гірки).
Оливкова олія - 3-4 ст.л.
Перець чорний мелений - 0,5 ч.л.

Приготування:

1. Нарізаємо овочі: огірок напівкільцями, помідори на 2-4 частини, перець кубиками, цибулю напівкільцями. Фету обережно нарізаємо кубиками (дуже крихка, нарізати повільно). Маслини можна навпіл перерізати.
2. Для заправки змішуємо натертий часник, оливкову олію, лимонний сік, перець, сіль. Помідори, огірки і перці перемішуємо з заправкою окремо в глибокій мисці і перекладаємо в тарілку для подачі.
3. На овочі викладаємо цибулю, фету, маслини та посипаємо трішки орегано.

Оригінальні ідеї для грецького салату:

Фруктовий акцент: Додайте до салату кілька часточок апельсина або граната.
Гострі нотки: Посипте салат червоним перцем або додайте трохи халапеньо.
Горіховий штрих: Подрібніть горіхи (кеш’ю, мигдаль) і посипте салат.
Крупи: Додайте трохи кускусу або булгуру для ситності.
М’ясо або морепродукти: Для більш ситного варіанту додайте курячу грудку, креветки або кальмари.

Нагадаємо, раніше ми писали

Фаршировані помідори. Так смачно ви ще не готували