Продовжує дорожчати: скільки коштує картопля в Україні

Зростання цін на ринку картоплі в Україні спостерігається і цього тижня. Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на  EastFruit.

Як і тижнем раніше, цьому сприяє дуже обмежена пропозиція цієї продукції на ринку. Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit.

Так, на даний момент основні продажі картоплі ведуться в межах 13-18 грн/кг ($0,32-0,44 /кг), що в середньому на 20% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

При цьому експерти проекту зазначають, що незважаючи на підвищення цін у даному сегменті, попит на картоплю на українському ринку залишається досить високим.

Чергове підвищення цін на картоплю було обумовлено низкою причин.

Насамперед, це було пов'язано зі скороченням постачання з господарств, оскільки через посуху в ряді регіонів виробники змушені були призупинити збиральні роботи. Крім того, продавці говорили про нечисленну пропозицію продукції високої якості, що також підтримувало ціни.

Аналітики зазначають, що вже сьогодні ціни на картоплю в Україні в середньому на 82% вищі, ніж у першій половині серпня 2023 року. Тоді відвантаження цієї продукції велося не дорожче 10 грн/кг ($0,24/кг).

Більше того, нинішні ціни на один із основних продуктів для українців є найвищими, як мінімум, за останні 5 сезонів. При цьому з огляду на активні темпи збуту картоплі багато українських фермерів заявляють про свій намір вже наступного тижня зробити чергові спроби підвищити ціни в даному сегменті.

Нагадаємо, раніше ми писали

Ціни на "Озерці" стрімко ростуть. Скільки у Дніпрі коштують огірки та капуста