Проливні дощі не змінять африканську спеку. Прогноз погоди у Дніпрі (Карта, відео)

Понеділок в Україні буде помірно теплим. Протягом дня температура повітря становитиме +19+24 градуси. Такий прогноз погоди на початок робочого тижня озвучила синоптик Наталка Діденко, передає Дніпровська панорама.

А от у східних областях, а також на півдні та в центрі очікуються дощі з грозами:

Дощі, місцями з грозами, пройдуть в східних областях, у південній частині, у центрі, окрім Вінниччини, та в Сумській області, - прогнозує Діденко.

карта погода

У західних областях та більшості північних переважатиме суха погода.

У Києві тиждень розпочнеться сонцем та білими хмарками, без опадів. Вдень у понеділок очікується +23, +24 градуси.

Дощі найближчим часом йтимуть на Лівобережжі. До півночі та заходу опади приєднаються 24-25 травня, - зазначила синоптик.

Діденко уточнила, що дощі носитимуть короткочасний та локальний характер, як це часто буває влітку, тому не варто лякатися тому, що частішатимуть грози.

За даними Sinoptyk, 22 травня у Дніпрі з ранку і до самого вечора небо буде приховане хмарами. Ранковий дрібний дощ закінчиться ближче до середини дня. Більше опадів не очікується.

Народний прогноз погоди

22 травня вшановується пам'ять святителя Миколая. Найбільше у народі це свято відоме під назвою Нікола Весняний. Обидва Миколи – і Зимовий (19 грудня), і Весняний – погоду встановлюють. «Микола Весняний – із теплом, Микола Зимовий – із морозом». Цього дня знаменується кінець весни та початок передліття (з 22 травня до 10 червня). На Миколу можуть бути грози, дощі: "Дощ у травні хліба піднімає".

Нагадаємо, раніше ми писали: 21 травня відзначають Всесвітній день пам'яті людей, померлих від СНІДу