Простий рецепт татарських пиріжків, які виходять як у бабусі
Сьогодні ми пропонуємо вам рецепт смачних татарських пиріжків з яловичим фаршем, картоплею та цибулею. Це чудова страва для сніданку, обіду або вечері. Пиріжки виходять соковитими та ароматними, а їх хрустка скоринка просто тане в роті, повідомляє Дніпровська порадниця.
Інгредієнти
Кефір - 500 г;
Сода - 0,5 ч. л.;
Вершкове масло - 80 г;
Сіль - 1 ч. л.;
Борошно - 650 г;
Яловичий фарш - 300 г;
Картопля - 2 шт.;
Цибуля - 1 шт.;
Сіль та перець - за смаком;
Яйце - 1 шт. (для змащування пиріжків);
Вершкове масло - для додавання в готові пиріжки.
Приготування
- Для тіста в кефір засипаємо соду, перемішуємо, додаємо сіль, вершкове масло та борошно. Замішуємо тісто і забираємо в пакет на 30 хвилин.
- Для начинки з'єднуємо фарш, картоплю, цибулю, перець та перемішуємо.
- Тісто розділяємо на рівні частини, робимо кульки, розкочуємо, викладаємо начинку та закріплюємо краї до центру, залишаючи маленьку дірку. Викладаємо на лист, змащуємо яйцем і відправляємо в заздалегідь розігріту духовку до 200 градусів на 30 хвилин.
- У готові пиріжки викладаємо вершкове масло і відправляємо в духовку ще на 10 хвилин.
Готові пиріжки подавайте до столу гарячими.
Також раніше ми писали На ювілеї ця страва буде доречна. Замість котлет подають на святковий стіл