Пухкі паски-бріош: секрет французької випічки на Великдень
Ці неймовірні паски поєднують в собі ніжну текстуру французької випічки з багатством смаку та аромату, що робить їх ідеальними для святкового столу. Завдяки тісту Бріош паски виходять неймовірно пухкими, з повітряними порами та легкою скоринкою. Додайте до цього сухофрукти за вашим смаком, і ви отримаєте справжній витвір мистецтва, який не лише порадує око, але й подарує незабутні смакові враження, повідомляє Дніпровська порадниця.
Інгредієнти
Тепле молоко - 70 мл.
Дріжджі сухі - 10 гє
Яйце - 1 шт.
Борошно - 150 г та 100 г для того, щоб присипати опару зверху.
Для здоби
Яйця - 4 шт.
Цукор - 100 г.
Ванільний цукор - 20 г.
Сіль - 6 г.
Вершкове масло - 170 г.
Борошно - 350-400 г.
Для добавки
Родзинки - 40 г.
Курага - 40 г.
Вишня - 40 г.
Приготування
- Для опари в теплому молоці розчинити дріжджі, перемішати, додати яйце, перемішати, всипати борошно. Зверху присипати борошном, накрити рушником і залишити в теплі на 30 хвилин
- Для здоби з'єднати яйця, ванільний цукор, сіль, цукор і все добре перемішати. З'єднуємо здобу та опару, зашиваємо тісто, поступово додаючи борошно. Наприкінці додаємо вершкове масло.
- Накриваємо тісто рушником і забираємо в тепло на 40 хвилин. Потім додаємо сухофрукти, обім'яти, дати відпочити 30 хвилин, розкласти формочками і дати тесту підійти. Випікати при 170 градусах на 2 рівні без конвекції приблизно 40 хв.
Також раніше ми писали Які помилки роблять господині у приготуванні пасок на Великдень