Ракетний удар по передмістю Дніпра. Що відбувається в Обухівці на третій день після атаки (фото)

У приватному секторі селища Обухівка у передмісті Дніпра, куди 18 жовтня вдарила ворожа ракета, відновили електропостачання та повернули у вцілілі оселі газ. Зараз там активно прибирають будівельне сміття - його вивезли вже 10 вантажівок. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на інформацію від голови Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака.

Роботи на місці ракетного удару в ОбухівціРоботи на місці ракетного удару в Обухівці

На підмогу місцевим жителям прийшли понад 70-ти людей. Вони розбирають завали. Плівкою, яку надали благодійники, затуляють побите.

Одна з міжнародних організацій обстежила понівечені будинки. Нині готує відповідні акти, аби допомогти тамтешнім мешканцям із заміною вікон та покрівель.  

Ще одні іноземні партнери підтримали родини, які пережили жах, психологічно. 

Власники пошкоджених і зруйнованих домівок можуть скористатися й державною програмою. «єВідновлення» передбачає компенсацію до 200 тис грн або житловий сертифікат. Податися на неї можна через «Дію», - написав Сергій Лисак у телеграм-каналі.

Нагадаємо, раніше ми писали, що під час рекетної атаки на Обухівку півторарічна Аделіна вижила після ворожого удару по її будинку, але втратила маму.