Ремонт та нове обладнання у лікувальних закладах. У Дніпрі оновлюють медичний простір для комфорту пацієнтів та персоналу

У Дніпрі для комфорту пацієнтів та лікарів продовжують оновлювати медичний простір. Нині ремонт першого поверху триває в одній із міських амбулаторій. Попри це роботу закладу не зупиняли. Прийом пацієнтів ведеться на другому поверсі. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Цілком замінено електрику, оскільки мережа вже не відповідала чинним нормам і сучасному навантаженню. Оновлюються санвузли, коридор, кабінети лікарів, реєстратура. Після закінчення ремонту першого поверху розпочнуться оновлення і другого, - прокоментувала лікарка Ольга.

чергова по місту перевірила амбулаторіючергова по місту перевірила амбулаторію8чергова по місту перевірила амбулаторію9

Двадцять четвертого жовтня заступниця директора департаменту охорони здоров’я міськради Тетяна Прибиток проінспектувала укриття та ремонтні роботи в амбулаторії. Вона цього дня є черговою по місту. 

Поточний ремонт в амбулаторії проводиться коштом міського бюджету. Окрім заміни комунікацій, оновлюють стіни, стелю, підлогу, двері тощо. Для зручності пацієнтів роботу амбулаторії не призупиняли, а перевели прийом на другий поверх. Такі оновлення проводимо для комфорту дніпрян. Проінспектувавши укриття в амбулаторії, переконалася, що тут все підготовлено. Є запаси питної, технічної води, ліків. Є санвузол, інтернет, генератори, тепловентилятор, - зазначила Тетяна Прибиток.

чергова по місту перевірила амбулаторію7чергова по місту перевірила амбулаторію6чергова по місту перевірила амбулаторію5

Також під час інспекційного обʼїзду чергова по місту перевірила роботу міського пологового будинку, де функціонує сучасний рентгенапарат, який з’явився цьогоріч. Завдяки новому обладнанню лікарі в режимі 24/7 можуть швидко діагностувати у дітей вроджені пневмонії, захворювання кишківника, нирок, серця та скелету. При цьому рентген дає мінімальне променеве навантаження на пацієнта.

Наявність такого обладнання дозволяє проводити діагностику безпосередньо у пологовому, а не відправляти пацієнток до поліклініки. У пологовому будинку для цього є не лише портативний рентген та цифровий плоскопанельний детектор, а і більш потужний рентген-діагностичний апарат.

Нове обладнання має широкі діагностичні можливості. Цей сучасний рентгенапарат дозволяє діагностувати захворювання як у немовлят, так і породіль. Це дуже важливо, аби лікувальні заклади мали сучасне медобладнання! - підкреслила Тетяна Прибиток.

чергова по місту перевірила амбулаторію3чергова по місту перевірила амбулаторію2

Двадцять першого жовтня Олена народила дівчинку Ніку. Цього дня молодій матусі провели  діагностику на новому апараті.

Важливо і дуже зручно, що на місці мені зробили рентген. Не потрібно нікуди додатково їхати. Апарат сучасний. Швидко все зробили, - сказала Олена.

Пологовий будинок підготовлений до холодів. 

Маємо потужний генератор, придбаний коштом міського бюджету. Він дизельний і вмикається автоматично, якщо зникає світло. Є запаси пального для його роботи. Ще маємо два додаткові генератори меншої потужності, - додала лікарка Олена.

Нагадаємо, раніше ми писали, як у Дніпрі купити дрова через додаток «ДроваЄ»