Саме в цей день... Залужний розповів про трагедію

Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний привітав причетних з День військового журналіста в Україні і нагадав, що саме 16 лютого 2015 року під час виконання військового обовʼязку в районі міста Дебальцеве загинув кореспондент Телерадіостудія МО України Бриз капітан 3-го рангу Дмитро Лабуткін.

Трагедія сталася під час виконання військового обовʼязку Лабуткіним в районі міста Дебальцеве, повідомив Залужний у Фейсбуці, передає Дніпровська панорама.

Війна забирає кращих», - підкреслив Залужний.

ys8DHsVbxq9KGVnwy2FEcgDBbVqa4uXlehifyG2m

Головнокомандувач ЗСУ також повідомив, що за час широкомасштабної збройної агресії росії 8 журналістів загинули безпосередньо під час здійснення професійної діяльності, а 24 загинули як учасники бойових дій у лавах Сил оборони України та внаслідок ворожих обстрілів.

IdDGbedVyOdrnqrQe9aAuEwN4RjJo2xsBZl5NHBd

Дякую вам, дорогі воєнкори та пресофіцери, за службу і правду! Завдяки вам Україна і весь вільний світ знає імена та обличчя своїх захисників і захисниць. Ви фіксуєте історію нашої боротьби і прийдешньої Перемоги. Ви робите Збройні Сили України справжнім брендом, рівень довіри до якого безпрецедентно високий. Зичу якнайшвидшої Перемоги! 

Сил і стійкості, натхнення і непохитної віри! Вічна пам'ять полеглим…Слава військовим журналістам, прес-офіцерам, офіцерам зі зв'язків з громадськістю! Слава Україні!», - написав Залужний на своїй сторінці.

331488514_1092291515506801_7632177767010029188_n

Нагадаємо, 16 лютого — День військового журналіста в Україні. Вперше своє професійне свято військові журналісти відзначили у 2018 році.

Раніше ми писали про те, що Вони збережуть життя наших бійців. Майор ЗСУ з Дніпропетровщини навчається керувати танком Leopard (відео)