Шикарний рецепт на кожен день. Зимовий пиріг без клопоту із доступних продуктів

Мій “ходовий” рецепт на кожен день! Улюблений Зимовий пиріг без клопотів із доступних продуктів

Сьогодні розповімо вам простий та перевірений роками найсмачніший рецепт дріжджового пирога. Рецепт простий, без проблем, з доступних товарів. Дріжджове тісто настільки вдале, що пиріг виходить немов пушинка – невагомий, повітряний, пористий, ніжний, з маленькими шматочками шоколаду, який ідеально доповнює здобне тісто. Встояти неможливо, простіше здатися та піти заварювати чай.

Інгредієнти:

молоко – 150 мл
дріжджі сухі – 5 г
цукор – 3 ст.л.
ванільний цукор – 10 г
сіль – 0,5 ч.л.
яйця – 3 шт.
борошно – 450 г
вершкове масло (м’яке) – 70 г
шоколадні крапельки – 150 г

Додатково:

шоколад розтоплений – 60 г
цукрова пудра

Приготування:

У миску або чашу міксера виливаємо 150 мл теплого молока, додаємо 5 г сухих дріжджів і 1 ст.л. цукру (інший поки відставляємо убік). Перемішуємо вінчиком і накриваємо тонким рушником. Даємо дріжджам активуватись протягом 15 хвилин.

Потім розмішуємо їх і додаємо цукор, що залишився (це ще 2 ст.л.), 10 г ванільного цукру, 0,5 ч.л. солі та 3 яйця. Усі інгредієнти перемішуємо до однорідності.

Краще одразу робити в планетарному міксері, тому що і тісто замішуватиму в ньому. Коли інгредієнти перемішали, починаємо поступово вводити просіяне борошно. Його знадобиться 450 г, при цьому тісто залишиться липкуватим.

тес

Тісто може прилипати до пальців. У самому кінці замісу тіста вводимо 70 г м’якого вершкового масла і на даному етапі додаємо 150 г шоколаду.

Шоколад можна брати будь-який і темний та молочний, у плитці чи калетах. Я готую сьогодні пиріг із шоколадними краплями.

Замішуємо тісто протягом кількох хвилин. Після додавання вершкового масла тісто не липне до рук, стає ніжне та м’яке.

Кладемо його в змащену маслом миску, накриваємо пакетом і рушником і ставимо в тепле місце на підйом. Тісто підходить 1 год.

тес1

Беремо форму діаметром 24 см і дно застеляємо папером для випічки. Через годину тісто має збільшитися у 2,5 рази. Обминаємо його і формуємо у кулю. Перекладаємо тісто у форму і руками розплющуємо його по всьому дну форми. Знову накриваємо пакетом та рушником, ставимо у тепле місце на півгодини.

У цей час розтоплюємо 60 г молочного шоколаду та для зручності нанесення переливаємо його в кондитерський мішок. Відрізаємо куточок та малюємо ним спіраль по всій поверхні тіста.

тес2

Ставимо пиріг випікатися у попередньо нагріту до 160 градусів духовку на 30 хвилин. Режим: верх-низ без конвекції. Як пахне на кухні шоколадом, коли випікається пиріг!

Дістаємо його з духовки і даємо охолонути прямо у формі. Акуратно відокремлюємо його від стінок форми та знімаємо бічну панель.

Пиріг вже можна подавати, але я присипаю його додатково зверху цукровою пудрою і він виходить таким святковим та ошатним.

тес3

Дуже рекомендую вам його приготувати, впевнена, що пектимете такий пиріг часто. А щоб він не набридав до шоколаду, додаємо горішки або замість шоколаду кладемо родзинки, цукати або шматочки халви.

Спробуйте вам сподобається!

Джерело - Господинька

Нагадаємо, раніше ми писали

Рум'яні, соковиті. Картопляні зрази з грибною начинкою