Школярі Дніпра вивчають космос у планетарії (фото, відео)

Дніпровський планетарій став новим місцем, де школярі можуть вивчати космос. У рамках освітнього проєкту «ВМУЗЕЇ (не)дрібниці на уроці» тут проводять уроки з астрономії, біології, хімії та фізики. Про це повідмоляє Дніпровська панорама з посиланням на ДніпроTV.

Уроки в планетарії

Учні можуть ознайомитися з історією космонавтики, побачити моделі планет та зірок, а також дізнатися про космічну колонізацію та екологію.

«Я побачила космічний пісок, костюми справжнього космонавта. Все це дуже цікаво, я наче побувала у космосі», — каже 10-річна Марія Якуніна. Дівчина завдяки такому уроку потрапила сюди вперше.

 

«Я завжди мріяв полетіти до космосу. Завдяки такому уроку в планетарії моя мрія майже здійснилась», — ділиться 9-річний Марк Богуславський.

Уроки проводяться у першій половині дня, щоб не заважати навчальному процесу.

планетарий1

Розширення локацій

Заступниця міського голови, директорка департаменту гуманітарної політики ДМР Ксенія Сушко повідомила, що департамент працює над розширенням локацій, де проводяться уроки.

«Ми хочемо, щоб усі школярі Дніпра мали можливість відвідувати такі уроки. Тому ми плануємо залучити до проєкту інші музеї та культурні центри міста», — сказала Ксенія Сушко.

Безкоштовні екскурсії для ВПО

Виконавчий директорка ГО «Аерокосмічний музейний центр культури та освіти молоді» (Planetarium Noosphere) Юлія Прибиткова зазначила, що до проєкту також залучаються вимушені переселенці.

«Ми хочемо, щоб вони мали можливість дізнатися більше про космос та нашу країну. Тому ми проводимо для них безкоштовні екскурсії», — сказала Юлія Прибиткова.

Таке навчання є частиною освітнього проєкту «ВМУЗЕЇ (не)дрібниці на уроці». А планетарій став  новим місцем, де ці уроки проводять. Раніше педагогам пропонували приводити їх у  музейній кімнаті Вадима Сідура, бібліотеці української діаспори імені американського сенатора Джона Маккейна, Музеї історії Дніпра та у Художньому музеї.

планетари2

Як записатися на урок

Записатися на урок у планетарії можна відповідно до онлайн-реєстрації. Реєструють керівники закладів освіти.

Вплив проєкту на освіту

Проєкт «ВМУЗЕЇ (не)дрібниці на уроці» має важливе значення для розвитку освіти у Дніпрі. Він допомагає школярам дізнатися більше про космос та його таємниці, а також розвивати творче мислення та пізнавальні інтереси.

планетарий3

Записатися  на сеанс можна відповідно до онлайн-реєстрації (реєструють керівники закладів освіти).

Докладніше - у відео:

Нагадаємо, раніше ми писали

Пільговики в Дніпрі їздитимуть без обмежень. Але є нюанси