Що робити з боргами за воду. Дніпроводоканал зробив важливу заяву

У КП "Дніпроводоканал" мешканцям Дніпра нагадали про борги населення за воду та розповіли, що треба робити, якщо людина фінансово не в змозі проводити оплату в повному обсязі. Про це повідомляє Дніпровська панорама

В умовах воєнного стану в країні думати про сплату комунальних послуг хочеться в останню чергу, та й не всі мають фізичну чи фінансову можливість для цього, але щоб не зупиняти свою роботу, нам потрібно купувати необхідні матеріали для усунення аварій на водопровідних мережах, хлор та коагулянт, оплачувати електроенергію, заправляти паливом ремонтні машини та багато інших потреб, - йдеться у заяві КП "Дніпроводоканал".

Дніпрянам нагадали, що борги за спожиті комунальні послуги через 3-5 років не списуються й не зникають, тому їх необхідно погашати. 

Нажаль, деякі споживачі вважають, що через 3 – 5 років борги за спожиті комунальні послуги «списуються» й з часом просто зникнуть, що погашати їх не потрібно та ніяких наслідків не настане. Скоріше за все, така думка виникає у громадян, які не обізнані з порядком примусового виконання рішень судів та інших органів відповідно до Закону України «Про виконавче впровадження» тому, що якщо громадяни добровільно не сплачують борги, то вони стягуються органами державної виконавчої служби в примусовому порядку.

Списання боргів з оплати за спожиті житлово-комунальні послуги діючим законодавством не передбачено.

Накопичення боргів, приводить тільки до судових рішень, згідно яких з доходів та майна боржника стягуються десятки тисяч, які одноразово значно складніше виокремити із сімейного бюджету.

Додатковим фінансовим навантаженням для боржника також буде сплата ним судового збору за рішенням суду, ставки якого збільшуються кожного року, з 1 січня та наразі складає 2684 грн, - йдеться у повідомленні.

Також у КП "Дніпроводоканал дали пораду, що робити з боргами.  

Звичайно ми розуміємо як зараз складно. Тому, якщо фінансово ви не в змозі проводити оплату в повному обсязі, та для того щоб ваша заборгованість не зростала,  ви можете звернутись до Центрів абонентських послуг «ТОВ ЄРЦ КП» для укладання договору реструктуризації заборгованості, - додали комунальники. 

Також вони подякували тим, хто сплачує рахунки й таким чином підтримує працівників водоканалу та економіку України.

борги населення

Раніше ми писали, як у Дніпрі буде працювати громадський транспорт у поминальні дні.