"Сік стікав по руках": де у 80-х продавалися найсмачніші чебуреки в Дніпрі

У Дніпрі, на проспекті Карла Маркса (нині Проспект Яворницького), у 1983 році, біля кінотеатру "Родина", панував манящий аромат смажених чебуреків. За твердженням городян, які застали ті часи, за чебуреками тут завжди стояла черга, повідомляє Дніпровська порадниця.

У кожного міста в різні часи є місце, яке можна вважати символом епохи. Саме це можна сказати про ларьок з чебуреками біля "Родини". Дніпряни з ностальгією згадують в мережі їх неповторний смак, стверджуючи, що саме ці чебуреки були найкращими в місті. А коштували так і зовсім копійки.

чебурекі Дніпро

У ті часи вони, чебуреки, були дуже смачними, без різних м'ясозамінних добавок, і коштували лише 11 копійок (може вже й більше). Були ще пиріжки з лівером по ціні 4 копійки - дешево і ситно.

Були ще пончики, обсмажені в маслі і притрушені цукровою пудрою, ціну не пам'ятаю. Але за вуха не відтягнути!

Також багато хто згадує, що недалеко від кінотеатру була затишна варенична, яка також користувалася великою популярністю.

Навпроти були пельмені. А варенична далі, в бік вокзалу, за касами. Така затишна, в українському стилі. Столи дерев'яні, петриківський розпис. Запах запаморочливий. Поки в черзі стоїш, слиною стікаєш.

Фото - архів Evgeny Gendin та з групи "Історія у фотографіях. Дніпро-Дніпропетровськ-Катеринослав".

Також раніше ми писали Вулиця Скакова в Дніпрі: історія іподрому, де шампанське лилося рікою (фото)