Сильні зливи з градом та шквалистим вітром: антициклон Vera робить погоду у Дніпрі

Синоптики називають те, що відбувається зараз в атмосфері Дніпра малорухомим холодним фронтом, або східною периферією європейського антициклону Vera.Так чи інакше, погодні зміни важко не помітити. Гроза й дощ це ще не все, фахівці кажуть, що такі антициклони, як Vera здатні й не на таке, передає Дніпровська панорама з посиланням на сайт Метеопрог.

Найближчими днями погодні умови в нашій країні визначатимуться малорухомим холодним фронтом, а також східною периферією європейського антициклону «Vera».

У суботу очікується нестійка погода, особливо в денний час: пройдуть грозові дощі, у центральних, північних та південно-східних областях місцями сильні зливи з градом та шквалистим посиленням вітру до 15 – 20 м/с, - пише синоптик Ігор Кібальчич

 І далі професійною мовою йдеться :

У неділю на тлі поступового зростання атмосферного тиску та більш стійкої повітряної маси очікується зменшення інтенсивності опадів, але температура повітря знизиться на 2 – 5 °С, особливо у північних та західних областях. Вітер очікується переважно північно-західної чверті. Загалом погодні умови будуть відповідати кліматичній нормі для цих днів.

карта погоды на 27 травня

Український гідрометцентр надає мапу й прогнозує:
Вночі у західних та південно-східних областях місцями невеликий короткочасний дощ, гроза; вдень в Україні, крім більшості західних областей, помірні короткочасні грозові дощі, в окремих районах шквали 15-20 м/с.
Вітер північних напрямків, 5-10 м/с.
Температура вночі 11-16°, вдень 21-26°.

Раніше ми писали про: Неспокійний атмосферний фронт принесе до Дніпра погодні зміни (мапа)