Скандинавський антициклон до Дніпра несе арктичне повітря та заморозки. Відомі дати

Україні пообіцяли нову хвилю заморозків. Поступове підвищення температури повітря почнеться не раніше другої декади, при цьому показники все одно ще будуть нижчими за норму. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на сайт ДіалогUA

Справжня літня спека прийде в Україну аж у третій декаді травня, коли у південній та західній частині країни місцями стовпчики термометрів можуть досягати +30 градусів, а до цього температурні показники довгий час будуть нижчими за кліматичну норму, а в другій половині першої декади українців взагалі чекає аномально холодна погода із заморозками.

Якщо 1 та 2 травня на всій території країни встановиться переважно сонячна та суха погода, то вже 3-4 числа термобаричне поле зміниться на циклонічне, внаслідок чого небо знову затягне хмарами та підуть дощі, пише синоптик Ігор Кибальчич

Водночас відбудеться активізація північних та північно-східних повітряних потоків на тлі розвитку Скандинавського антициклону. Внаслідок цього більшість Європи виявиться під впливом арктичного повітря. Зачепить і Україну, де в період з 6 по 10 травня сильно похолодає, місцями навіть можливі заморозки на ґрунті та у повітрі у нічний час доби. Поступове підвищення температурних показників почнеться лише з 11-12 травня, проте до середини місяця значення однаково будуть нижчими за кліматичну норму.

AnyConv.com__карта кибальчич

Поступове підвищення температурних показників почнеться лише з 11-12 травня, проте до середини місяця значення однаково будуть нижчими за кліматичну норму. Суттєвого потепління слід очікувати у другій половині місяця, а в заключній декаді у південних та західних областях подекуди можливі стрибки до +30 градусів,- додає Кибальчич.

Метеорологічне літо також настане у третій декаді, коли середньодобова температура перевищить позначку +15 градусів. Таким чином, останній місяць весни очікується досить прохолодним. Середньомісячна температура складе на 1-3 градуси нижче за кліматичну норму. При цьому місячна кількість опадів коливатиметься в межах норми. Водночас помітно збільшиться внесок конвективних опадів. Зокрема, побільшає днів із грозами.

Раніше ми писали про: У Дніпрі відкрили ще два McDonald’s (Адреси)