Скумбрія, яка тане в роті: маринад, який здивує навіть гурманів

Солодка нотка меду, пікантність гірчиці та свіжість цибулі – це всього лише деякі з інгредієнтів, які роблять цей рецепт особливим. Маринована скумбрія в такому соусі стане справжньою знахідкою для любителів незвичайних смакових комбінацій. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти

Скумбрія (свіжоморожена) - 3 шт.
Цибуля - 5 - 6 шт.

Для маринаду

Рослинна олія - 250 мл.
Оцет 9% - 100 мл.
Мед (або цукор) - 2 ст. л.
Кетчуп - 4 ст. л.
Сіль - 2 ст. л. 
Чорний перець горошком - 25 - 30 шт.
Запашний перець горошком - 15 - 20 шт.
Коріандр мелений - 1 ч. л.
Гірчиця у зернах - 1 ст. л.
Лавровий лист - 4 шт.

Приготування

  1. Рибу миємо, очищаємо від нутрощів і нарізаємо на шматочки товщиною 1,5 см. Цибулю нарізаємо півкільцями. У глибоку миску укладаємо шарами цибулю та рибу. Готуємо маринад: усі інгредієнти змішуємо у сковороді чи каструлі та доводимо до кипіння на слабкому вогні. 
  2. Варимо 2 - 3 хвилини постійно помішуючи, потім остудити приблизно 1 годину. Заливаємо маринадом, що остигнув, рибу з цибулею, накриваємо кришкою і прибираємо в холодильник на 24 години (за цей час 2 рази акуратно перемішуємо).

Також раніше ми писали Хрусткі бутерброди за 15 хвилин: швидкий перекус для справжніх гурманів