Смачна та здорова: шаурма, від якої неможливо відірватися
Шаурма – це завжди свято смаку. А якщо вона ще й корисна? Цей рецепт руйнує стереотипи та доводить, що можна насолоджуватися улюбленою стравою, не завдаючи шкоди фігурі, повідомляє Дніпровська порадниця.
Інгредієнти
вказані на 3-4 шаурми (в залежності від розміру):
Курячих філе - 2 шт.
Соєвий соус - 1 ст. л.
Олія - 1 ст. л.
Сіль, спеції - за смаком.
Салатний мікс.
Солоний/маринований огірок.
Помідор.
Нежирна сметана або йогурт - 250 г.
Гірчиця - 1-2 ч. л.
Сіль, перець, кріп.
Часник - 2-4 зубчики.
Лаваш.
Приготування
- Куряче філе нарізаємо вздовж на пластини. Додаємо соєвий соус, олію, сіль і улюблений спеції. Масуємо руками і залишаємо на 30 хвилин. Смажимо на грилі або запікаємо і на 10 хвилин загортаємо у фольгу. Нарізаємо смужками або кубиком.
- Для соусу до грецького йогурта або нежирної сметани додаємо сіль, перець, гірчицю, кріп і часник. Лист лаваша трішки змащуємо соусом, і викладаємо багато зелені.
- Зверху знов поливаємо соусом і викладаємо помідор, огірок, цибулю (за бажанням) і філе. Посипаємо натертим сиром і щедро поливаємо соусом. Загортаємо шаурму і підсмажуємо на сухій сковорідці або грилі до хрумкої золотистої скоринки.
Також раніше ми писали Бельгійські вафлі: хрустка насолода в домашніх умовах