Смак літа в кожній банці: як приготувати ідеальні помідори у власному соку

Забудьте про зимову тугу за свіжими овочами! Завдяки цьому простому рецепту ви зможете насолоджуватися насиченим смаком стиглих помідорів у власному соку цілий рік. Це не тільки смачно, але й зручно, адже такі помідори стануть чудовою основою для супів, соусів або самостійною закускою, повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти на 1 літр томатного соку:

сіль — 1 ст. л.
цукор — 3 ст. л.
оцет (9%) — 1 ст. л.
часник — 3–4 зубчики.


Приготування

  1. Салатні помідори нарізаємо і проварюємо до виділення соку. Потім подрібнюємо блендером разом із часником до пюре, додаємо сіль і цукор, варимо 20–30 хвилин. Наприкінці вливаємо оцет.
  2. Помідори-сливки розкладаємо по банках (зробіть кілька проколів зубочисткою) і заливаємо кип’ятком на 10–15 хвилин. Потім воду зливаємо.
  3. Заливаємо томатним маринадом, накриваємо кришками, але не закручуємо. Стерилізуємо банки з помідорами в каструлі (на дно обов’язково покладіть ганчірку) 10–15 хвилин.
    Закручуємо та вкутуємо.

Також раніше ми писали Кабачкова ікра на зиму. Перевірений домашній рецепт