Солодкий і солоний: ідеальний баланс у салаті з грушею та сиром
Відкрийте для себе незвичайне поєднання текстур та смаків у цьому легкому, але ситному салаті. Соковита груша, ніжний сир та хрусткі карамелізовані горіхи створюють справжню гастрономічну насолоду, поідомляє Дніпровська порадниця.
Інгредієнти
150 г руколи.
1 велика груша (або 2 маленькі).
1 ч. л. вершкового масла.
~30 г волоських горіхів.
1 ч. л. цукру.
2 ч. л. води.
70 г камамбера/брі.
1-1,5 ст. л. оливкової олії.
1 -1,5 ст. л. бальзамічного соусу.
Приготування
- Грушу чистимо, нарізаємо пластинками, тушимо на вершковому маслі до прозорості.
- На сковороду висипаємо цукор, додаємо воду розчиняємо на малому вогні, додаємо горіхи і карамелізуємо декілька хвилин до карамельного кольору.
- Руколу поливаємо оливковою олією і бальзамічний соусом. Зверху викладаємо шматочки груші, шматочки сиру і знов поливаємо оливковою олією і соусом.
- В кінці присипаємо карамелізованими горіхами.
Також раніше ми писали Рецепт бурякової закуски: пісний варіант для вашого столу