Померла від поранень спикерка ГУ ДСНС у Дніпропетровській області Євгенія Дудка може стати Героєм України

На сайті президента України зʼявилась петиція, у якій Володимира Зеленського просять присвоїти звання Героя України речниці ГУ ДСНС у Дніпропетровській області Євгенії Дудці, яка 7 березня після 11 місяців боротьби за життя померла від поранень, отриманих під час ракетного удару. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Евгенія Дудка отримала важкі поранення під час ракетної атаки на аеропорт Дніпра 10 квітня.

Під час другого удару постраждала Євгенія Дудка, прес-офіцер ГУ ДСНС у Дніпропетровській області. Спочатку її рятували українські лікарі. Потім жінку доставили до клініки у Німеччині, де вона лікувалась понад півроку.Ще 10-го квітня 2022 року разом із колегами Євгенія потрапила під обстріл на місці ліквідації наслідків ворожого удару. Її поранення було найважчим. До цього часу вона виборювала життя.

Петиція, яку можна підтримати за посиланням, з'явилася на сайті президента України 10 березня. За тиждень вона набрала понад 900 голосів. Для розгляду документа Володимиром Зеленським потрібно зібрати 25 тисяч голосів. Для цього залишилося 86 днів.

10 квітня 2022 року рятувальники ліквідували наслідки ракетного удару в аеропорту Дніпра. І в цей час ворог вдарив ракетами. П'ятеро рятувальників отримали поранення різного ступеня. Найважчі поранення отримала прес-офіцер обласного управління ДСНС Євгенія Дудка.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський нагородив орденами «За мужність» ІІІ ступеня рятувальників, які потрапили під ракетний обстріл під час розбирання завалів в аеропорту Дніпра.