Справжня арктична погода. Історичні факти, якими раніше були зими в Дніпрі (Фото)

Якими раніше були зими у Дніпрі. Можливо, когось це здивує, але лютий у різні роки був то дуже лютим, то справді дивовижно лагідним. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на пост Лесі Логашової.

Історичні цікавинки минулих років Леся проілюструвала фотографіями. 

Зима у Катеринославі - Дніпропетровську. Якою вона була?
Лютий приніс мешканцям Дніпра сніг та морози. Але синоптики кажуть, що далі буде тепліше.
А яка була зима у нашому місті багато років тому? Пропоную вашій увазі декілька світлин зимового Катеринославу - Дніпропетровську, які збереглися до наших часів.
Найбільшу кількість снігу метеослужба Катеринослава зафіксувала взимку 1908-1909 років. Тоді він лежав 160 днів, і це стало рекордом для місцевості.
Малечу кутали у теплі шарфи, а проспектом їздили в санях на конях. Не заради забави, а по справам.
Найхолоднішою порою за останні 100 років у Дніпрі, а тоді ще Дніпропетровську, вважають зиму 1987-го.
Мінімальна температура повітря містом становила -34°C.
Тоді арктична погода встановилася у місті від початку календарної зими. У цей час попит на шуби та дублянки значно зріс, а маленьких дітей відпускали надвір виключно у валянках.
Дивовижним 1987 був не тільки низькими температурами, але і тривалістю самої зими. Так, того року морози тривали до травня!
Щоправда, весна все ж таки прийшла. Приблизно в середині травня почали швидко танути сніги і повноцінне літо настало тільки в липні.
А ось у лютому 1990 року мешканці Дніпра могли собі дозволити ходити у легких курточках і без шапки. Тоді середньомісячна температура становила +19 градусів.
Дачники почали висаджувати картоплю ще до приходу весни і, що дивно, врожай не замерз, - написала в повідомленні Леся Логашова.

зима у Дніпрі

зима у Дніпрі

зима у Дніпрі

зима у Дніпрі

зима у Дніпрі
 
 зима у Дніпрі 

зима у Дніпрі
 Нагадаємо, раніше ми писали

Свадьба уже не за горами. а вы не определились с датой? Благоприятные дни для торжества в 2023 году