Суїцидальна поведінка підлітків. Що робити батькам (інфографіка)

Суїцидальна поведінка підлітків. Що робити батькам. Дніпровська порадниця з посиланням на Дніпро соціальний розповість, як бути батькам, як не допустити біди та підтримати дорослих та  підлітків у непростий час.

Що штовхає молодих людей на цей згубний крок?

Однозначної відповіді немає, адже кожен випадок унікальний. Це можуть бути проблеми в сім'ї, цькування в школі, невпевненість у собі, страх перед майбутнім, психічні розлади та інші фактори. Як же батькам розпізнати тривожні сигнали та допомогти своїй дитині?

Підлітки надзвичайно вразливі

Ті, хто виховують підлітків, не з чуток знають про складність цього періоду: фізіологічні та психологічні зміни, формування власних поглядів, потреба в самоствердженні, критичне ставлення до настанов дорослих… 

Це нормальний, але непростий етап в житті дитини, і батьки мають допомогти пройти його якомога комфортніше. А враховуючи, що підлітки серйозно сприймають оцінку однолітків, не мають достатнього досвіду, заперечують авторитети, часто не мають чіткої цілі в житті – вони є надзвичайно вразливими. І будь-яка неприємна ситуація може стати першим полінцем в багатті суїцидальної поведінки.

То ж усім, хто комуніціює з дітьми, радимо звернути увагу на нашу інфографіку!

по

по1по2по3по4по5по6

Нагадаємо, раніше ми писали

В Україні зміняться умови виходу на пенсію. Вихід на пенсію стане ще складнішим