Світло й тепло новорічного столу: курка з апельсинами, яка підкорить усіх гостей

Пропонуємо ідеальне рішення для вашого новорічного меню: соковиті курячі стегна в пікантно-солодкому цитрусовому маринаді. Цей простий у приготуванні рецепт поєднує ніжне м'ясо птиці, аромат свіжих апельсинів, пряний імбир та соєво-медовий соус, створюючи святкову страву з чарівною золотистою скоринкою, повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти

курячі стегна — 6 шт.
апельсини — 2 шт.
часник — 3 зубчики
мед — 1 ст. л.
соєвий соус — 40 мл.
оливкова олія — 25 мл.
спеції до курки — за смаком.
імбир — дрібка (свіжий або мелений).
сіль — 1 ч. л.
тим’ян — за смаком.


Приготування

  1. Стегна промити, обсушити, натерти сіллю, спеціями, імбиром і тим’яном. Змішати мед, соєвий соус, оливкову олію та подрібнений часник.
  2. Апельсини нарізати кружальцями або дольками. Викласти курку у форму, додати апельсини, полити соусом, злегка перемішати.
  3. Запікати при 180 °C 40 хв, потім змастити курку соусом зі дна форми і запікати ще 10 хв до рум’яної скоринки.

Також раніше ми писали Аромат Різдва на вашому столі: рецепт ідеального імбирного печива з прянощами