Так ви ще не готували: шарлотка з грушею, ліщиною та шоколадом
Ця шарлотка з грушею, ліщиною та шоколадом — не просто десерт, це справжня літня симфонія смаку, яка здатна принести радість навіть у найспекотніший день. Забудьте про звичні яблучні варіанти! Цей рецепт перетворить ваше уявлення про класичну шарлотку, додавши їй витонченості соковитої груші, ніжної текстури подрібненої ліщини та спокусливої гірчинки шоколаду, повідомляє Дніпровська порадниця.
Інгредієнти (на форму 18 см)
Яйця - 3 шт.
Лісовий горіх - 100 г.
Борошно - 120 г.
Цукор - 50 г (пиріг виходить не сильно солодкий).
Розпушувач - 1 ч. л.
Яблучне пюре - 40 г.
Олія - 50 г.
Груша - 3-4 шт.
Шоколад і ліщина для декору.
Приготування
- Яйця збиваємо з цукром. 100 г горіхів перебиваємо в мілку пудру. Робимо горіхове борошно.
- До яєць з цукром додаємо пюре та олію. Перемішуємо.
- Слідом додаємо борошно пшеничне, борошно горіхове (яке Ви зробили самі) і розпушувач. Перемішаємо.
- Грушу нарізаємо кубиком, хаотичним. 1 залишаємо для декору. Шоколад подрібнюємо ножем і горіхи теж подрібнюємо. Половину шоколаду і горіхів додаємо в тісто.
- На дно форми з пергаментом викладаємо половину тіста, зверху порізану грушу і решту тіста. Розрівнюємо.
- Викладаємо останню грушу і посипаємо рештою шоколаду з горіхами.
- Запікаємо при 180 приблизно 30 хвилин.
Також раніше ми писали Ніжна запіканка з кабачком, м'ясом та сиром: ідеальний обід для всієї родини