Температура у Дніпрі смажить: синоптики прогнозують спеку до 30 градусів

Синоптик не виключає, що найближчими днями температура на півдні України сягатиме позначки у +30 градусів. Мабуть, й до Дніпра дійде. Принаймні вихідні проходять за абсолютно літнім режимом. Тож спека наближається, передає Дніпровська панорама з посиланням на сайт Метеопрог.

В Україні подекуди стовпчики термометрів можуть сягати літніх +30 градусів. За словами синоптика Ігоря Кібальчича, найближчими днями погодні умови в нашій країні матимуть літній характер.

Внаслідок прогріву повітряної маси вдень максимальна температура перевищить +25 °С, а в південній половині місцями не виключено і +30 °С, - каже синоптик.

Він додав, що помітно теплішими стануть і ночі, а середньодобова температура виявиться вищою за середні багаторічні показники на 2-4 °С, в західних і північних областях близько до норми.

Слабко виражені атмосферні фронти все ж таки вплинуть на деякі області України, тому вдень місцями пройдуть невеликі короткочасні дощі у супроводі гроз, - розказав Кібальчич.

Синоптик також попередив про небезпеку лісових пожеж.

На тлі високих денних температур, низької вологості повітря і тривалої відсутності опадів, на території більшої частини країни очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки, - заувавижв він.

мапа пожежної небезпеки

У східній частині країни вночі без істотних опадів, вдень невеликий дощ, місцями з грозою. Вітер північно-східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі +10…+15 °С, вдень +19…+24 °С.

Але, це поки що. Надалі, вважає синоптик Кібальчич, температура ще підвищіться.

Раніше ми писали про: У Дніпрі зберігається надзвичайний рівень пожежної небезпеки: яка погода буде у вихідні (мапа)