Тертий пиріг на мільйон. Найсмачніший рецепт (Фото)
Давайте приготуємо смакоту. Це найулюбленіший пиріг, який обожнюють у багатьох сім'ях. Знайшла вдалий рецепт пирога. Змінюючи начинки, можна його готувати хоч щодня. Навіть із замороженими ягодами виглядає дуже ефектно. Начинку вибирайте до смаку, можна використовувати варення, свіжі або заморожені ягоди. Дуже просто готується, швидко і головне, що змінюючи начинки, можна його готувати хоч щодня і смак буде різний, повідомляє Дніпровська панорама.
Тісто
Борошно 280 гр.;
Цукор 150 гр.;
Сіль щіпка;
Розпушувач 6 гр.;
Олія вершкове (заморожене) 180 гр.;
Яєчний жовток 2 шт.;
Оцет рисовий (яблучний) 4,5-9% (1 ч. ложка);
Начинка
Вишня (у мене заморожена) 400 гр.;
Крохмаль якщо ягода свіжа 2 ст. ложки;
Крохмаль для замороженої ягоди 4-5 ст. ложок;
Цукор 50 гр. (якщо ягода кисла кладіть більше);
Цедра лимона 1/2 ч. ложки
Приготування
У миску просіюємо борошно з розпушувачем. Додаємо сіль та цукор, добре перемішуємо, щоб інгредієнти з'єдналися між собою.
Заморожене вершкове масло|мастило| ріжемо на маленькі шматочки або натираємо на великій тертці. Коли натираєте олію на тертці, краще її занурювати в борошно.
Швидко розтираємо все в дрібну крихту. Важливо працювати швидко, щоб олія не розтанула.
Далі додаємо два жовтки, чайну ложечку оцту. Оцет надає тесту додаткової розсипчастості. З оцтом тісто виходить пісочнішим, так, що не пропускайте цей крок.
Ще раз швидко все перетираємо і стискаємо тісто в руках, якщо збирається в грудочку, воно готове.
Беремо форму для запікання змащену олією.
Висипаємо більше половини тіста або крихти та утрамбовуємо. Тепер забираємо крихту в холодильник і зробимо начинку.
У мене заморожена вишня, я її заздалегідь розморозила, тепер додаю до вишні цукор, крохмаль та 1/2 ч.л. цедри лимона, перемішую.
Викладаємо начинку на крихту і зверху присипаємо крихтою, що залишилася.
Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 190 градусів духовці приблизно 45 хвилин.
Готовий пиріг треба повністю остудити і тоді нарізати.
Нагадаємо, раніше ми писали
Салат "Дюймовочка". У сезон редиски завжди його готую