Трагедія на Дніпропетровщині: нові подробиці загибелі 4-річного Завара Калмикова (відео)

Ця трагедія сталася в Іларіоновому 13 листопада, де о 14.20 зник 4-річний Завар Калмиков. Хлопчик раптово зник буквально з-під носа у родини, знайшли його мертвим на дні криниці. Усього в кількох метрах від рідного дому, пише Дніпровська панорама, посилаючись на 11 телеканал.

Як виявилося, родина переїхала сюди недавно, бігли від війни, аби вберегти своїх дітей. Але не вийшло.

Іларіонове

Шукали дитину як правоохоронці, так і волонтери із Павлоградського загону «Антарес». Пошуки тривали майже 20 годин. На жаль, тіло малюка виявили у каналізаційній криниці біля одного з дворів селища.

бабуся загиблого хлопчика

Бабуся загиблого хлопчика Оксана розповіла, що хлопчик зник з поля зору вдень 13 листопада, близько 14 години. Жінка поверталась з магазину з двома онуками і не помітила, як Завар побіг від неї. Бабуся хлопчика подзвонила батькам дитини, викликали поліцію, підозрювали, що хлопчика викрали.

Ми зайшли в магазин, купила жувачки йому, буханку хлеба, вийшли з магазину, і я їм дала по жучачці, кинуласб - нема його, - каже Оксана.

Сусіди не можуть пригадати чи була закрита яма у яку провалилась дитина. Поруч знаходилась купа піску яка могла привернути увагу хлопчика.

бабуся

Кинулися, мама подзвонила мені, я подзвонила в поліцію, почали шукати, - згадує мама хлопчика Марина.

Марина мати загиблого

Сусіди Калмикових стверджують, що хлопчик був дружелюбним, контактним, його постійно бачили на вулиці з іншими дітьми.

Родина Завара евакуювалася з Бахмута менш ніж пів року тому.

бабушка мальчика

Ми шукали на території близько 10кілометрів з місця пропажі, тобто були обшукані всі квадрати поетапно, куди він міг піти, - розповіла поліцейська.

поліцейська

Ніхто й подумати не міг, що дитина знаходилась буквально в кілька метрів від дому. Тіло хлопчика під землею поліцейські знайшли зранку на дні колектора, воно було у воді. Після падіння дитина там пролежала щонайменше 12 годин.

Родичі Завара припускають: хлопчик бігав по-під дворами, тоді ж і впав у колектор, що виявився відкритим. Заповнена водою яма не дала йому жодних шансів - хлопчик задихнувся.

Речниця поліції Дніпропетровщини Ганна Старчевська повідомила: що за фактом загибелі дитини відкрито кримінальне провадження, проводиться експертиза та тривають слідчі дії:

Ми будемо з'ясовувати, кому належав цей колодязь, чи повинні були слідкувати за тим, щоб не стався такий випадок, тому ще зарано говорити про якісь додаткові кримінальні провадження.

Жителі вулиці на якій сталася трагедія закрили люк бетонною плитою та засипали піском.

поліція

Подробиці у відео:

Нагадаємо, раніше ми писали: 5-річний син Захар став напівсиротою. Уламок снаряду забрав життя Ігоря Кириченка з Дніпропетровщини (відео)

До 40 тисяч гривень. У Дніпрі зросли зарплати найзатребуваніших професій: шиномонтажника, барбера, водія, менеджера реклами