Три сковорідки очистила від нагару та застарілого жиру за 10 хвилин. Не треба ні побутова хімія, ні жорстка губка

Три сковорідки очистила від нагару та застарілого жиру за 10 хвилин. Не знадобилися ні побутова хімія, ні жорстка губка. Сподіваюся, що цей нехитрий спосіб послужить вам гарну службу та виручить у скрутних господарських справах! Чистимо старі, згорілі і просто дуже брудні сковорідки від жиру та нагару зовні та всередині. Про це повідомляє Дніпровська порадниця. 

Дуже важливо своєчасно видаляти нагар і жир, що пригорів, зі сковорідок та іншого кухонного начиння. Нагар утворюється на будь-якому кухонному посуді. Важливо своєчасно позбавлятися нагару. Тому є кілька причин: Нагар обгорає при кожному користуванні кухонним посудом.

Як почистити сковороду від нагару зовні, якщо шар досить товстий

Поданим нижче способом також рекомендую чистити гусятницю, сотейник, жаровню та інший посуд, покритий шаром жирної окалини. Легко впораєтесь за 10 хвилин.

Які інгредієнти допоможуть відчистити сковороду

Нам знадобляться лише чотири простих та доступних інгредієнтів: вода, харчова сода, господарське мило та лимонна кислота. До речі, цей спосіб так само добре очистить застарілий бруд зі столових приладів.

Спосіб застосування:

У 2 літри теплої води додаємо 3 столові ложки харчової соди, стільки ж рідкого господарського мила та 1 столову ложку лимонної кислоти.

Рідке господарське мило можна замінити на тверде, тільки потрібно буде натерти на тертці. В одержану суміш опускаємо посуд, ставимо на повільний вогонь і кип'ятимо протягом 10 хвилин. Після чого без зайвих зусиль можна буде видалити застарілий бруд та жир.

Спосіб 2.

Як почистити сковороду оцтом та содою зовні та всередині без кип'ятіння

Насипте на забруднену ділянку соду. Поверх соди полийте сковорідку 9%-ним оцтом і дайте шипучій піні, що утворилася, попрацювати протягом 30-60 хвилин. Помийте сковороду як завжди за допомогою жорсткої губки.

Нагадаємо, раніше ми писали

Як заточити ніж без точилки: дієві лайфхаки