Тривожна валіза на випадок аварії на ЗАЕС: список речей першої необхідності (Відео)

В умовах повномасштабної війни життя та здоров’я людей постійно перебувають під загрозою, тому важливо в таких екстремальних умовах мати базовий набір речей, які допоможуть вижити. Такий набір уже добре відомий кожному українцю і називається він "тривожна валіза". Журналісти "Дніпра оперативного" зібрали поради, як приготувати "тривожну валізу" та що туди покласти - повідомляє "Дніпровська панорама".

У разі вибуху на Запорізькій АЕС мешканці потенційної зони радіаційної аварії мають бути готовими до можливої евакуації. Найбільша небезпека буде в 50-кілометровій зоні навколо станції. Проте і за 100 км від епіцентру можливого вибуху також буде значне забруднення.

Якщо органи влади офіційно повідомили про радіаційну аварію, треба залишатися в приміщенні або дістатися приміщення якомога швидше. Далі - слідкувати за подальшими повідомленнями та дотримуватися інструкцій від влади.

Що зібрати у "тривожну валізу" та більше подробиць - дивіться у відео:

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що влада розробляє алгоритм дій на випадок евакуації населення у разі вибуху на Запорізькій АЕС.