У Дніпрі 6 років тому серед весни випав сніг. Як це було (Фото)

Шість років тому вранці 19 квітня 2017 року східна частина України виглядала, наче взимку: Харків, Дніпро, Запоріжжя засипало снігом. Через циклон у Дніпрі за два дні випала місячна норма опадів. Снігом запорошило чимало районів міста, що спричинило до великих незручностей для містян. Як зазначали синоптики, такого не було до цього майже 100 років, повідомляє Дніпровська панорама.

У Дніпрі тоді довелося призупинити роботу міських шкіл у зв’язку з різким похолоданням та снігом. Сильні пориви вітру обривали дроти, валяли дерева, а сніговий покрив ускладнював рух транспорту.

Мер Дніпра Борис Філатов тоді дав розпорядження до п’ятниці включно закрити школи.

Так, це стихійне лихо. Так, у місті повалило 2 600 дерев. Так, можливі підтоплення. У Дніпрі рекордно високий рівень води, - написав у Фейсбук тоді Філатов.

Школярі сиділи вдома до понеділка, деякі виші також не працюівли. Через аномальну погоду в місті відновили теплопостачання лікарень і пологових будинків.

Городяни в соцмережах повідомляли про затори на дорогах міста, виїхати з дворів було неможливо ще й через велику кількість нападаних за ніч зламаних гілок і дерев.

Особливо ускладнеемй був рух на вулицях Яснополянській, проспекту Яворницького, вулиці Панікахи, Каруни, проспекті Гагаріна, Криворізькому та Запорізькому шосе, Орловській і Робочій.

Проте навіть у таких умовах є місце для позитиву — посеред весни дітки змогли наліпити сніговиків та погратися зі снігом. Сніговий покрив тоді подекуди в області сягав від 1 до 18 см.

Згадаємо, як це було:

сніг у Дніпрі

сніг у Дніпрі

сніг у Дніпрі

сніг у Дніпрі

сніг у Дніпрі

Нагадаємо, раніше ми писали: Працювати безпечно. Піротехники завершили обстеження сільгоспугідь Дніпропетровщини