У Дніпрі цвіте унікальна квітка - "Райська пташка" (Фото)

В оранжерейно-тепличному комплексі Ботанічного саду ДНУ ім. Гончара цвіте екзотична рослина - південноафриканська стреліція, відома під назвою «райський птах». Ця рослина – рідкість для нашого регіону. Квітка чимось нагадує голову птаха з довгим дзьобом, пише Дніпровська панорама.

Унікальність стреліції в тому, що її запилювачами є не комахи, а птахи-нектарниці. У кожної квітки нижні сині пелюстки перетворюються на «жердинку», на яку сідають птахи, щоб поласувати солодким нектаром. Коли вони опускаються на квітку, пильники відкриваються під їхньою вагою, і липкий пилок прилипає до лап птиці, яка потім переносить його на іншу квітку. Батьківщина стреліції — Південна Африка, там цю квітку називають «журавель».

А у сусідньому Запоріжжі у будівлі дитячої залізниці стреліція розцвіла вперше за той час, який тут росте, а це – 10 років.

До речі, квітки стреліції можуть зберігати свіжість після зрізання близько місяця, причому залишаючись на рослині, вони в'януть швидше, ніж у вазі. Слід знати, що сік стреліції отруйний, тому тримати рослину потрібно далеко від дітей та тварин.

Фото незвичайної квітки опублікували співробітники дитячої залізниці у Фейсбуці. Вони вважають це добрим знаком.

стреліція Запоріжжя

Перше фото Сергій Бараненко.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі можна побачити величезного Атланта: чому скульптура зелена та які таємниці приховує (Фото)