У Дніпрі на Перемозі невідомі спалили "народний меморіал" на зупинці транспорту навпроти будинку, зруйнованого ракетою (Фото)

У Дніпрі в ніч на 10 грудня 2023 року невідомі спалили "народний меморіал", який влаштували містяни в пам'ять загиблих внаслідок ракетного удару по багатоповерховому будинку у січні. Серед містян це місце також відомо як "зупинка пам'яті". Про це повідомляє "Дніпровська панорама".

Спалили народний меморіалСпалили народний меморіал

"Народний меморіал" на зупинці громадського транспорту з'явився після трагедії, яка сталася у Дніпрі 14 січня 2023 року. Тоді ворожа ракета влучила в багатоповерховий будинок на Набережній Перемоги, 118, та зруйнувала цілий під'їзд. Тоді загинуло 46 людей, серед них троє дітей.

Спалили народний меморіал

Після трагедії за зупинку навпроти будинку, в який влчуила ракета, містяни почали приносити іграшки, лампадки та квіти в пам'ять про загиблих. Так з'явився "народний меморіал" на Перемозі, який існував до сьогоднішньої ночі.

Спалили народний меморіалСпалили народний меморіал

В ніч на 10 грудня невідомі спалили цю "зупинку пам'яті". Полум'я знищило все, що приносили люди. Чи то навмисний вчинок, чи випадковість - у цьому будуть розбиратися правоохоронці. А поки небайдужі дніпряни почали знову приносити квіти та іграшки як символ того, що людську пам'ять не можна спалити.

Спалили народний меморіал

Фото - Валерій Кравченко