У лікарні Мечникова в Дніпрі не врятували відому письменницю Вікторію Амеліну, яку було поранено внаслідок ракетного удару по Краматорську

В обласній лікарні Дніпра імені Мечникова 1 липня померла відома українська письменниця та громадська діячка Вікторія Амеліна, яка була тяжко поранена внаслідок ракетного удару по центру Краматорська на Донеччинні 27 червня 2023 року. Вона стала 13-ю жертвою ракетної атаки росіян по піцерії у Краматорську. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на українську громадську органцізацію PEN Ukraine.

Вікторія Амеліна була письменницею та документаторкою воєнних злочинів в організації Truth Hounds. Під час ракетної атаки вон знаходилася в Краматорську з колумбійськими журналістами і займалася збиранням матеріалу про військові злочини росіян. 27 червня вона разом із делегацією колумбійських журналістів та письменників вечеряла в ресторані, куди влучила ворожа ракета.

Під час удару Вікторію отримала серйозні травми, які виявилися несумісними з життям - 37-річна письменниця померла у лікарні Мечникова у Дніпрі 1 липня.

Про час та місце прощання із загиблою письменницею у Києві та Львові родина Вікторіі повідомить найближчим часом.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що обласну лікарню імені Мечникова очолює Сергій Риженко. За останній час меддиректор Мечки став фігурантом одразу декількох скандалів: так, ЗМІ звинувачували медичного чиновника у самопіарі за рахунок поранених бійців, і у тому, що незважаючи на війну, подвір'я лікарні Мечникова під керівництвом Риженка перетворилося на велику платну парковку.