У Дніпрі сучасний завод припинив виробництво. З'явився офіційний коментар

Електросталеплавильний завод «Інтерпайп Сталь» з 16 березня 2023 року призупинив роботу через брак брухту чорних металів, який є основною сировиною для підприємства, повідомив в ексклюзивному коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" директор заводу Андрій Бібік, передає Дніпровська панорама.

Завод «Інтерпайп Сталь» пішов у тимчасовий простій з 16 березня через дефіцит металобрухту, який викликаний надзвичайно важкою ситуацією із заготівлею брухту в Україні. По-перше, вона впала суттєво: у низці регіонів процес заготівлі зведений практично до нуля через бойові дії, втрачено потужності з переробки брухту, скоротився і кадровий потенціал галузі. По-друге, експорт брухту б'є історичні рекорди, збільшуючись щомісяця вдвічі, що ставить українську металургійну галузь на межу катастрофи, - сказав він.

Відповідаючи на запитання, чи є ця зупинка плановою, директор заводу повідомив, що це позапланова тимчасова зупинка, оскільки підприємство зазнає серйозного дефіциту металобрухту.

Плановий простій у нас був у жовтні, зараз – позаплановий. Звичайно, за цей час ми проведемо техобслуговування основних агрегатів, - сказав Бібік.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" Валентин Макаренко, голова правління «Інтерпайп Втормет», простій металургійного заводу триватиме максимум 7-8 днів.

Ситуація складна, але ми працюємо з нашими партнерами - постачальниками брухту, з деякими з них укладаємо довгострокові та стратегічні угоди. Це дозволить забезпечити завод сировиною, підготувати шихту, - наголосив він.

За його словами, ситуація із забезпеченням брухтом у 3 декаді березня покращиться, а завод буде перезапущений.

Нагадаємо, раніше ми писали: Антидронові рушниці, рації та планшети зі спецпрограмами: Дніпро продовжує системно забезпечувати необхідним бійців на передовій (фото)