У Дніпрі для студентів-правоохоронців змоделювали місця воєнних злочинів росії

У Дніпрі курсанти на практиці вивчають злочини росіян. На полігоні Дніпровського державного університету внутрішніх справ змоделювали місце масового розстрілу, поховання та влучання ракети. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на Дніпро TV

Третьокурсники Дніпровського державного університету внутрішніх справ на практиці на імітованих локаціях вивчають усі обставини справи та збирають докази. Такі навички - необхідність в умовах воєнного стану.

Завдання перед закладами вищої освіти зі специфічними умовами навчання внести конкретні зміни до освітнього процесу, оскільки відбувається значна деокупація територій, - Костянтин Чаплинський, завідувач кафедри криміналістики та домедичної підготовки ДДУВС.

Мета практичного курсу - відпрацювання дедуктивних навичок майбутніх правоохоронців

Основна діяльність правоохоронних органів, працівників поліції, зокрема, яких ми готуємо - вона пов’язана або зосереджена на зборі необхідної доказової інформації, щодо обстави правопорушень. Дані локації вони зімітовані якраз у зв’язку з існуючими фактами, вчинення відповідних кримінальних правопорушень, - додає Віктор Плетенець, професор кафедри криміналістики та домедичної підготовки ДДУВС.

Вже через рік студентам доведеться використовувати набуті знання в реальних умовах.

Раніше ми писали, що на Дніпропетровщині в суші виявили сальмонелу. 13 людей опинились в лікарні, серед них 5 дітей.