У Дніпрі суд виніс вирок інженеру Vodafone, який передавав ворогу важливу інформацію

Індустріальний районний суд Дніпра 2 травня виніс вирок працівнику Vodafone, який співпрацював з ворогом. Чоловік передавав росіянам важливу інформацію про пересування військової техніки, розташування військових частин та наслідки ракетного обстрілу рф Павлограда. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Єдиний реєстр рішень.

Як було встановлено, у лютому 2022 року чоловік написав у Telegram-бот "Милиция ЛНР/ДНР" повідомлення та запропонував свої послуги. Він пропонував ворогу надавати інформацію про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України. А вже 11 березня 2022 року за допомогою Viber він вийшов на зв'язок з представником військового підрозділу рф, який є співробітником ГРУ Генштабу росії та запропонував свої послуги щодо збору та поширення інформації.

30 березня 2022 року чоловік відправив скріншоти місця знаходження будівель військової частини Національної гвардії та Центрального територіального управління Нацгвардії із зазначенням "Вся военная связь находится здесь".

3 квітня 2022 року, перебуваючи на вокзалі залізничної станції "Павлоград-1" у Дніпропетровскій області чоловік знімав на мобільний телефон місце ракетного удару, завданого 2 квітня 2022 року. Того ж дня з власного автомобіля на Донецькому Шосе у Дніпрі зрадник знімав колону військової техніки, що стояла на узбіччі та надіслав відео росіянам.

Інженера Vodafone суд визнав винуватим у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст. 114-2 (Несанкціоноване розповсюдження інформації про переміщення зброї та бойових припасів в Україну, переміщення або розміщення Збройних Сил України) та приговорив до 10 років позбавлення волі. Вирок може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що росіяни вкрали емблему легендарного футбольного клубу "Дніпро" для команди із Санкт-Петербургу.