У Дніпрі у комунальних автобусах повісили QR-коди, аби платити за проїзд за допомогою смартфону

У комунальних автобусах Дніпра повісили QR-коди для зручної оплати за проїзд. Раніше така функція була лише в електротранспорті. Але тепер зручним способом розрахуватись можна через застосунок на смарфтоні в комунальних автобусних маршрутах №101К, №32К, №75К та №109К. Вартість проїзду складає 15 гривень. Про це пише Дніпровська панорама.

Водій одного комунального маршруту Олександр каже, що  завдяки такому виду оплати за проїзд стало легше працювати.

Пасажири тепер зайвий раз не відволікають від водіння, і люди зайвий раз не бігають по салону. Зайшли, сплатили, при виході показали електронний квиток - і все. Тим паче ми можемо прослідкувати, хто дійсно сплатив за проїзд, а хто просто відсканував та не сплатив. Система все фіксує, і я зможу побачити, що пасажир за проїзд не сплатив, - розповідає водій.

Зі свого боку, провідний фахівець КП "Дніпровський електротранспорт" ДМР Микита Керенцев додав:

Така ініціатива була реалізована саме за технічної допомоги від ПриватБанку. Вони допомогли реалізувати QR-код, який ми розмістили в автобусах, також вони внесли коригування у застосунок «Приват24». Сплатити за проїзд можна карткою будь-якого банку, додавши її у вищевказаний застосунок. Таким чином це стане більш зручно для тих пасажирів, які не користуються, наприклад, картками Привату.

4 (27)3 (26)2 (23)

Нагадаємо, мер Дніпра Філатов закликав повернути електронне декларування для чиновників та депутатів.