У Дніпрі в рамках фестивалю «Січеславна-2017» покажуть виставу першого незалежного театрального проекту «Закохані живуть довше»

Перший незалежний театральний проект «Закохані живуть довше» номінований на найвищу театральну премію Придніпров’я – «Січеславна-2017». Конкурсний показ вистави відбудеться вже завтра, 25 березня, о 13-00 у Палаці студентів ДНУ (парк ім. Т. Г. Шевченка).

«Вперше за 25 років у конкурсній програмі «Січеславни» братиме участь антреприза. Зазвичай на фестивалі можна було побачити репертуарні театральні трупи. «Закохані живуть довше» об’єднала на одній сцені акторів Дніпровського театру драми та комедії, театру «КВН ДГУ», київського театру ім. І. Франка. Звісно, нам були потрібні кошти на оренду майданчика для репетицій, апаратури, костюмів тощо. Завдяки тому, що міська влада фінансово підтримала нас в рамках програми мера Бориса Філатова «Культурна столиця», стала можливою наша участь у «Січеславні-2017», – розповіла виконавиця однієї з головних ролей у виставі «Закохані живуть довше» Олена Володіна.


Одним із членів журі фестивалю є народний артист України, актор Львівського Національного академічного українського драматичного театру ім. М. Заньковецької, режисер, педагог Львівського національного університету ім. І. Франка Григорій Шумейко. Він зазначає, що фестиваль «Січеславна» не має аналогів в Україні.«Безперечно, в нашій країні є різні театральні фестивалі, але ваш є особливим, оскільки вже має свою історію і, що важливо, проводиться щороку. Фестиваль насичений: вже понад тиждень переглядаємо по 3-4 вистави на день. Це неабияке задоволення – спостерігати за грою талановитих акторів. Вже побували в Кривому Розі, Павлограді, Кам'янському, зараз – у Дніпрі. Залишилися лічені дні, й ми дізнаємося переможців», – сказав Григорій Шумейко.

Довідка. 27 березня, о 16:00, у Дніпропетровському академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т. Шевченка відбудеться урочиста церемонія нагородження переможців і вручення гран-прі XXV театрального фестивалю-конкурсу «Січеславна». Цей конкурс активно підтримує міська влада Дніпра, і вже другий рік поспіль він проходить у рамках програми Бориса Філатова «Культурна столиця». Захід є міжобласним. З 15 по 26 березня триває перегляд і рецензування вистав. Крім того, в рамках фестивалю проводять конкурс для творчої молоді «Надія Січеславни», переможці якого отримають найвищі театральні нагороди Придніпров'я за досягнення в галузі театрального мистецтва. Володарі гран-прі «Січеславна» та «Надія Січеславни» одержать премії та бронзові статуетки. Винагорода для володаря гран-прі становитиме цього року 30 тис. грн.