У Дніпрі вандали розгромили ботсад ДНУ

У Дніпрі ботсад Національного університету поскаржився на дії вандалів. Опубликовані фото, на яких лише невелика частина того, що було понівечено після останньої робочої суботи. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Вертикальні клумби так і не заростуть красою, бо з них просто вкрали висаджені петунії. Літопси, які росли з насіння три роки, витягли з горщика і разів 20 підковиряли нігтями. Пам'ятнику з садовим інструментом відірвали сапку... А дерево обіймів вже без долоньок. Ви всюди так поводитесь, чи лише у нас? Це далеко не все... - йдеться у повідомленні ботсаду.

Як з'ясувалося, у саду усього 17 співробітників й все що зароблене для відвідувачів - це справа їхніх рук. 

Робочі суботи ініційовані аби зробити сад доступним для людей. Та за таких обставин варто задуматись, а чи потрібно це саду? Накипіло. Дякуємо тим, хто прочитав і сподіваємось, що Друзі нас не підведуть. Просимо робити зауваження та фіксувати кривдників на фото, якщо ви стали свідком подібного в саду.

Обіцяємо написати більш детально правила відвідування природоохоронних об'єктів, та закликаємо вас дбати про природу і з повагою ставитись до праці інших людей, - звернулися у ботсаду до дніпрян.

вандали розгромили ботсад у Дніпрівандали розгромили ботсад у Дніпрі2вандали розгромили ботсад у Дніпріпост про вандалів у ботсаду

Раніше ми писали, що у Дніпрі в ботсаду ДНУ яскраво цвіте Хеномелес. Таку незвичну красиву назву має японська айва.