У Дніпрі волонтери безкоштовно навчать друкувати на 3D-принтерах військові деталі

Дніпро став одним з перших міст України, де запустили безкоштовні майстерні 3D-друку для допомоги ЗСУ.  Волонтерська спільнота ДрукАрмії та освітньо-культурний простір Гончаренко центр проводитимуть майстер-класи та навчатимуть дніпрян роботи з 3D-принтерами, аби популяризувати технологію та допомогти захисникам України. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

друкАрмія у ДніпрідрукАрмія у Дніпрі

Організатори кажуть, що таким чином вони популяризують 3D-друк серед українців та залучають їх до волонтерської діяльності. Адже кожен власник принтера навіть у домашніх умовах може створювати необхідні українським воїнам вироби: скиди, стартові платформи для дронів або конектори для «Старлінків». також проєкт має зруйнувати міфи про нібито складність та небезпечність 3D-друку, а також допомогти ДрукАрмії у боротьбі зі спекулянтами, які намагаються «впарити» військовим деталі, собівартість яких не перевищує кількох гривень.

Головний принцип ДрукАрмії – військові не мають платити за наші вироби. Навіть за доставку. Вони вже платять тим, що захищають нас. Впевнений, що спільний із Гончаренко центром проєкт допоможе донести ідею такого волонтерства до ще більшої кількості українців. Це важливо, бо друкувати для війська можуть всі: і підлітки, і дорослі, і літні люди, – зазначає співзасновник ДрукАрмії, український блогер та волонтер Євген Вольнов.

Майстерня друку у Дніпрі – одна з перших у мережі Гончаренко центрів. На першому етапі проєкту 3D-принтери встановлять також у Києві та Одесі. 

У межах проєкту дніпряни зможуть безкоштовно пройти базовий курс із користування 3D-принтером, навчитися правилам друку та самостійно запустити виготовлення перших виробів.

Усі заходи в межах проєкту відбуватимуться на базі Гончаренко центру Дніпро, що на вул. Старокозацька, 40б. Аби долучитися до роботи майстерні та познайомитися з 3D-друком, необхідно заповнити форму за цим посиланням

друкАрмія у ДніпрідрукАрмія у Дніпрі

Нагадаємо, раніше ми писали, що студентка з Харкова рятує у Дніпрі рідних людей з Бахмута.