У Дніпрі впали ціни на цибулю. Покупці шикуються у черги

У Дніпрі в супермаркетах помітили падіння ціни на цибулю, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на паблік "Чечеловка Днепр".

Страшний обвал цін на цибулю, - написав дописувач під ніком Гай Юлій Цезарь.

впали ціни на цибулю

Аналітики проекту EastFruit, які щоденно проводять моніторинг цін на цибулю, з'ясували, що цього тижня її вартість знизилася на 15% порівняно з попереднім. Фермери пропонують овоч по 35-40 грн/кг.

Серед причин дешевлення цибулі аналітики називають масові постачання імпортної продукції. Головними постачальниками товару стали Нідерланди, Єгипет та Польща. Також наголошено, що українські аграрії збільшили пропозицію цибулі на ринку. З потеплінням в Україні вони почали більш активно збувати овоч, що знаходився у необладнаних сховищах. Це також сприяло зниженню цін.

Крім того, падіння вартості цибулі продиктоване невеликим попитом. Виробники відзначають, що цього сезону гірше зберігається овоч. Обсяг некондиційної продукції та втрати збільшилися, тому аграрії прагнуть швидше реалізувати запаси.

При цьому ціна цього року у 2,5 рази більші від минулорічних.

Додамо, що деякі продавці впевнені, що у квітні ситуація різко зміниться і вартість овочів знову злетить. Тому найактивніше продати товар планують у середині весни.

Нагадаємо, раніше ми писали: Ціни на буряки рекордно впали. Скільки коштує кілограм овочів у Дніпрі