Аномальна спека до +23. Синоптик прогнозує різке потепління у Дніпрі

Квітень розпочався у Дніпрі з похолодання, снігу та дощів. Наскільки нестійкими будуть погодні умови і коли ж прийде справжня спека в Україну, розповів синоптик Харківського регіонального центру гідрометеорології Ігор Кібальчич, передає Дніпровська панорама, посилаючись на Головред.

У деяких регіонах погіршення погодних умов може супроводжуватись мокрим снігом. У нічні та ранкові частини з 3 по 5 квітня спостерігатимуться заморозки у більшості областей, крім півдня та сходу, - зазначив синоптик.

На його думку, швидкого потепління не слід очікувати й у другій декаді квітня, коли переважатиме прохолодний та вологий характер погоди. Проте, як стверджує Кібальчич, нічні морози почнуть відступати.

Погода на Великдень 2023

У середині місяця інтенсивного та різкого потепління також не буде.

Після 15-16 квітня повітря вдень більше прогріватиметься, і до початку третьої декади стовпчики термометрів можуть показувати від +20 до +25 градусів. Вночі температура повітря коливатиметься від +7 до +12, – каже синоптик.

Кібальчич прогнозує, що наприкінці місяця суттєво знизиться кількість опадів, а сонячних днів побільшає.

Квітень цього року на більшій частині території України виявиться вологим, подекуди надмірно. Місячна кількість опадів сумарно перевищить норму у 1,5-2 рази. Температурний режим матиме тенденцію до нижчих показників і в середньому за місяць виявиться близько норми, у західних, північних та центральних областях місцями нижче за норму на 1-3 градуси. В окремі дні першої декади є можливість випадання снігу із встановленням тимчасового снігового покриву, - попередив синоптик у своєму детальному прогнозі погоди на квітень.

погода квітня

Погода на Великдень 2023 в Україні

На Великдень, який українці відзначають 16 квітня, погода в Україні буде із сюрпризами. За прогнозом синоптиків, ймовірно, варто очікувати похолодання і навіть нічних заморозків.

Метеоресурси зазначають, що з 13 по 16 квітня можливе похолодання вдень до +4+8, а вночі не виключені заморозки.

Втім, після свят стане стабільно тепло до кінця квітня +13+19 градусів.

Нагадаємо, раніше ми писали: На Дніпропетровщині знайшли червонокнижні гриби (Фото)