У Дніпрі з'явилися перспективи для завершення житлового комплексу «Нова Перемога» (Фото)

Концепцію зведення житлового комплексу в районі бульвару Слави та вулиці Новорічній, яку на замовлення ТОВ «ЕлітГруп А» розробила Архітектурна майстерня Аліпова, розглянуто на черговій містобудівній раді ГоловАПУ Дніпра. Відомий у Дніпрі архітектор Михайло Аліпов проанонсував проект зі створення нового житлового масиву між Перемогою та Соколом,  повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на на gorod.dp.ua. 

містобудівна рада

Новий масив включає в себе і незавершений житловий комплекс «Нова Перемога», який розташований на бульварі Слави. Інвестори мають плани його завершити, продовжити будівництво від Перемоги до Сокола та повністю перетворити навколишні квартали.

15 років мешканці міста чекають на добудову цього комплексу. Інвестор викупив недобудову та вирішив питання відведення сусідньої земельної ділянки. Він має бажання добудувати «Нову Перемогу» та розвивати будівництво у бік житлового масиву Сокіл, - зазначив архітектор Мхайло Аліпов.

На велику ділянку міста, що включає цей мікрорайон, навіть почали розробляти Детальний план території. Через війну цю концептуальну роботу було припинено.

Концепцією передбачається добудова двох висоток комплексу «Нова Перемога». А поряд з ними планується розмістити нові об'єкти, за якими автор розробив два варіанти об'ємно-просторового вирішення існуючої та перспективної забудови.

У першому варіанті нижче за висотки «Нової Перемоги» на стилобатній частині планують розмістити подовжену будівлю зниженої висотності. А в глибині ділянки – нову 19-поверхову будівлю.

У другому варіанті на стилобаті бачать дві точкові 7-поверхові житлові будівлі плюс нова 21-поверхова висотка.

Загалом новий комплекс буде розрахований на 280 однокімнатних квартир та 574 мешканців. У ньому передбачено офісні приміщення, творчі майстерні художників, магазини. Місткість паркінгу та озеленення відповідають нормативам.

Обговорення проекту вийшло дуже тривалим та напруженим. Багатьох членів містобудівної ради хвилювала перспектива не так нового комплексу, як вирішення питання транспортних зв'язків. Наразі бульвар Слави фактично закінчується біля «Нової Перемоги». А далі рух здійснюється по мережі вулиць різної конфігурації та комфортності.

Цей проект передбачає повноцінний розвиток цієї артерії, але з серпантинною організацією руху транспорту. Таке вирішення необхідне через суттєвий перепад рельєфу. Також у проекті є цікаві ідеї щодо організації зелених та пішохідних зон.

Який з варіантів хатвердять остаточно, ще невідомо, проект допрацьовується.

комплекс «Нова Перемога»

комплекс «Нова Перемога»

комплекс «Нова Перемога»

комплекс «Нова Перемога»

комплекс «Нова Перемога»

комплекс «Нова Перемога»

комплекс «Нова Перемога»

комплекс «Нова Перемога»

Нагадаємо, раніше ми писали: Хмарочос у 19 поверхів. З'явились фото, як зводили прикрасу Дніпра (Фото)