У терцентрах Дніпра літнім містянам надають безкоштовні послуги (Відео)

Зачіска, танці, гарячий обід. Дніпро допомагає людям поважного віку. У територіальних центрах літнім містянам надають безкоштовні послуги.  Це передбачено міською комплексною програмою соцзахисту. Людям із вадами здоров’я – їжу везуть додому, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на Дніпро TV.

 В Амур-Нижньодніпровському відділі територіального терцентру пан Микола – частий гість. Чоловік у захваті, бо в одному місці отримує найнеобхідніші послуги. Безкоштовно. Каже, що раніше тут був на оздоровленні, а тепер запросили, щоб підстригтися.

Підопічних відділення терцентру стригли студенти коледжів.

Робимо базові каре, стрижка піксі, каскад. Регулярно суди запрошують, десь раз на три тижні, також вже є постійні клієнти, - говорить перукарка Олена.

Сидіти сиднем у відділенні – не дадуть. Неабиякою  популярністю користується танцювальний гурток. У репертуарі колективу – тридцять танців!

А поверхом вище – проводять майстер-класи з рукоділля. Сьогодні тут виготовляють ляльку-круп’яничку:

Є кабінети фізичної реабілітації і психологічного розвантаження. А гарячий обід для людей поважного віку – за розкладом!

Різне дають, і котлетку, й курочку. Смачно і добре, і весело, - зазнається підопічна відділення терцентру Лідія Тимофіївна.

Стати підопічним терцентрів і отримувати соціальні послуги у Дніпрі – не складно. Треба звернутись у районне відділення департаменту соціального захисту. 

Безкоштовне харчування і денне перебування у терцентрах передбачене міською комплексною соціальною програмою.

Це все в рамках соціальної адаптації денного перебування. Обіди наші гарячі – це по всьому місту, кожного дня ми надаємо 5859 обідів, 650 – це в цьому відділенні АНД-районі. Також ми розносимо додому тим, хто маломобільні, - пояснює директорка Дніпровського міського територіального центру Ольга Мешко.

Територіальні центри працюють у кожному районі Дніпра. Аби отримати соціальну послугу від міської влади – потрібно звертатись до управління соціального захисту за місцем проживання.

Докладніше - в сюжеті:

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі вандали розгромили ботсад ДНУ