Україна створює антидот від агресії та вкладає сенс у слова "Ніколи знову!" - президент Зеленський

Успіхи українців в обороні проти російської агресії – це однозначно антидот проти інших агресій. Світ повинен бачити, що вільний народ здатен захистити свободу від загарбників. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні, передає Дніпровська панорама.

За його словами, 8 травня він провів нараду, яка стосується розробки фундаментальної нової концепції безпеки для України.

Комплексно дамо відповіді на всі безпекові питання країни. На законодавчому рівні, на рівні урядових рішень, у конкретних практичних питаннях. Від захисту кордону до нових безпекових умов для роботи шкіл, від інфраструктурних основ безпеки економіки до реальної можливості гарантувати нашим людям такий захист від терору, який мають найбільш передові держави світу. Все це буде представлено. Все це буде реалізовано, - запевним президент.

Також він нагадав, що 8 травня у День пам'яті та примирення світ згадує слова "Ніколи знову!", в які Україна вкладає сенс.

Сьогодні, 8 травня, коли світ згадує слова "Ніколи знову!", ми в Україні даємо сенс для цих слів. Не лише пам’ятати, а й захищати. Не лише цінувати життя, а й робити все, щоб кожен, хто загрожує життю, кожен, хто несе агресію, кожен, хто вдається до терору проти інших народів, – щоб кожне таке зло програвало.

Я дякую всім, хто допомагає нам захищати життя! Слава всім нашим воїнам, хто зараз у бою заради України!

Хай перемога над теперішнім злом рашизму буде найкращим ушануванням пам’яті тих, хто боровся й переміг нацизм! - сказав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Нікополі Дніпропетровської області провели в останню путь жінку, яка стала жертвою нічного ворожого обстрілу..