В Одесі в історичній будівлі обвалилася стеля. Місцева влада звинувачує мешканців

Ситуація яка, на жаль може статися й в Дніпрі. Днями  в історичному центрі Одеси, в під'їзді будинку №1 на Соборній площі, обвалився величезний світловий ліхтар над сходами. На щастя обійшлося без жертв, але пошкоджені сходи й не факт, що руйнування не продовжиться. Адже будинок давно потребував ремонту. Передає Дніпровська панорама з посиланням на інформацію агенства Інтент.

Світловий ліхтар над сходами в під'їзді  обвалився 17 лютого.За словаими мешканців будинку, проблема зі світловим ліхтарем в їхньому будинку існує вже з 2007 року.З того часу мешканці будинку постійно ведуть листування із житлово-комунальними сервісом.В ЖКС навіть повідомляли, що вже ремонтували аварійну ділянку, але мешканці будинку стверджують, що жодного ремонту не проводилося. 

MyCollages (50)

Тож ситуація знайома. З історії звернень мешканців до комунальгих служб відомо не так багато.

Останнього разу, 11 січня 2023 року, Департамент міського господарства Одеської міської ради у відповідь на заяви мешканців будинку повідомив, що співробітники управляючої компанії, тобто ЖКС, обстежили парадну чотириповерхового противоротного флігеля та з'ясували, що їй потрібен капітальний ремонт.

Однак через режим воєнного стану зараз міська рада не в змозі виділити кошти на такий ремонт.

Тож, з метою недопущення обвалу, до кінця І кварталу 2023 року керуюча управляюча планувала виконати протиаварійні заходи з укріплення.

Ліхтар - частина покриття будови, зазвичай у вигляді надбудови, призначена для її природного повітрообміну (аерації) та освітлення.

MyCollages (51)

 Але в департаменті зазначили, що у мешканців будинку існує заборгованість з управління багатоквартирним будинком перед ЖКС, яка наразі складає понад 635 тисяч гривень, що вкрай негативно впливає на своєчасне надання послуг. А зараз і взагалі не впливає.

MyCollages (52)

  Будинок на Соборній площі, 1 входить до переліку пам'яток архітектури місцевого значення.  Побудований у 1832-1846 роках за проєктами архітекторів  Івана Козлова та Франці Моранді.

                         MyCollages (49)

Раніше ми писали про «Дніпрогаз» зробив важливу заяву. Із 1 березня змінюється адреса обслуговування клієнтів