В Україні дозволили вручати повістки незалежно від місця проживання. Що потрібно знати військовозобов'язаним у Дніпрі та області

Кабінет міністрів України дозволив територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки (ТЦКСП) вручати повістки військовозобов’язаним незалежно від місця перебування їх на військовому обліку. Відповідне рішення закріплене постановою уряду №318 від 7 квітня. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Судово-юридичну газету.

Постановою уряду від 7 квітня було внесено зміни до положення про ТЦКСП. Визначено, що територіальні центри комплектування здійснюють заходи оповіщення та призову громадян (крім військовозобов’язаних та резервістів СБУ та Служби зовнішньої розвідки): на військову службу за призовом осіб офіцерського складу; на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період (зарахованих до військового оперативного резерву); на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період (незалежно від місця їх перебування на військовому обліку).

Таким чином, згідно рішення уряду, працівникам ТЦКСП відтепер дозволено вручати повістки військовозобов’язаним у будь-якому регіоні, незалежно від місця взяття їх на військовий облік.

Крім цього, згідно з зазначеною постановою Кабміну, територіальні центри комлектування та соціальної підтримки не будуть займатися підготовкою та веденням територіальної оборони.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що мають знати призовники, військовозобов’язані та резервісти у Дніпрі та області про військовий облік за новими правилами.