В Україні під заборону можуть потрапити айкоси та сигарети з ароматичними добавками

В Україні можкть заборонити оптовий та роздрібний продаж сигарет з характерним запахом та смаком диму. Мова йде про айкоси, гло та інші електронні сигарети. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на законопроект №9227, який днями зареєстрували у Верховній Раді.

У тексті документу говорится про те, що українці масово переходять на вживання ароматизованих тютюнових виробів. Згідно зі статистикою, у 2019 році електронні сигарети купував лише 1% українців, а у 2022 році їх було вже 7% - переважно це молодь віком до 30 років.

Для того, щоб зупинити зростання кількості курців, депутати пропонують заборонити оптовий та роздрібний продаж на території України сигарет з характерним запахом та/або смаком диму (айкоси, гло та інші електронні сигарети).

Окрім цього, під заборону можуть потрапити сигарети, що містять смако-ароматичні добавки, у тому числі у фільтрі, папері, упаковці, капсулах або мають будь-які технічні характеристики, що дозволяють змінювати запах або смак сигарет, диму, а також тютюну для самокруток.

Нагадаємо, раніше ми писали, що в Україні на пачках сигарет з'являться зображення наслідків куріння.